(Mostar,22.10.2020) Danas je održana konferencija za novinare na kojoj je i javnosti zvanično predstavljen projekt "Ćiro - put svjetske baštine", partnera Redah, grada Čapljine, općina Stolac i Ravno te Kula turista.

Projekt „ĆIRO – STAZA SVJETSKE BAŠTINE“ promovira kulturalni turizam i turizam na otvorenom duž stare željezničke pruge koja povezuje Ravno, Čapljinu i Mostar. Cilj projekta je izvršiti utjecaj na povećanje broja posjetitelja i poboljšanje lokalnog gospodarstva, kreiranjem i uvezivanjem sadržaja i ponude duž biciklističke staze Ćiro. Projekt nastoji proširiti turističku ponudu Hercegovine, dijela zemlje bogatog kulturnog, historijskog i vjerskog nasljeđa, s autentičnim pričama i činjenicama. 

Opširnije...

Dana 11.10.2020. godine zahvaljujući članovima Biciklističkog kluba Stolac uspješno je realizirana treća rekreativna „Biciklijada-Stolac“ s početkom u 11h ispred zgrade Općine Stolac. Zbog trenutne epidemiološke situacije broj biciklista ove godine je bio skromniji nego inače. Dužina rute iznosila je oko 25km do nekropole stećaka Boljuni, te natrag i to je ujedno bila i završna aktivnost projekta „Otkrivanje tajne Boljuni“.

Opširnije...

Općina Stolac aplicirala je na Javni poziv jdinicama lokalne samouprave za izražavanje interesa za sudjelovanje u projektu Via Dinarica. Na osnovu rezultata, UNDP je odabrao partnerske jedinice lokalne samouprave, s ciljem uspostavljanja suradnje na unaprjeđenju turističke infrastrukture i proširenju ponude turističkih usluga duž staza Via Dinarica. Jedna od partnerskih jedinica lokalne samouprave je i Općina Stolac.

Nakon potpisivanja memoranduma o razumijevanju između Razvojnog programa Ujedinjenih naroda i Općine Stolac, odabran je infrastrukturni projekt „Otkrivanje tajne Boljuni“.

Opširnije...

UNAPREĐENJE TURISTIČKE PONUDE I USLUGA DUŽ STAZA VIA DINARICE U BOSNI I HERCEGOVINI

Poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava je jedna od aktivnosti u okviru druge faze projekta Via Dinarica, koji implementira i sufinansira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz finansijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS). 

Opširnije...

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu umjetnost i kulturu EACEA odobrila je projekt Javne ustanove Radimlja pod nazivom "EUnity in diversity". Projekt je prvotno planiran u sklopu aktivnosti sajma Hercegovački plodovi Mediterana 2020., ali je zbog pandemije COVID-19 prolongiran, te se nadamo kako će se isti realizirati kroz sajam HPM 2021. 

"EUnity in diversity" uključuje 11 malih općina iz 6 zemalja: -članovi mreže "I care for Europe" (osnovana 2013.): Čapljina (BiH), Rab, Rakovica (Hrvatska), Aquileia, Recanati, Tarcento (Italija), Piran (Slovenija), Bač (Srbija), Općina Bar (Crna Gora) i Grad Metković (Hrvatska) uključeni u projekt i aktivnosti Mreže, Javna ustanova "Radimlja" u ime Općine Stolac) i Adriatic GreeNet-a kao tehničkog koordinatora mrežnih aktivnosti. 

Opširnije...