UNAPREĐENJE TURISTIČKE PONUDE I USLUGA DUŽ STAZA VIA DINARICE U BOSNI I HERCEGOVINI

Poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava je jedna od aktivnosti u okviru druge faze projekta Via Dinarica, koji implementira i sufinansira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz finansijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS). 

Opširnije...

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu umjetnost i kulturu EACEA odobrila je projekt Javne ustanove Radimlja pod nazivom "EUnity in diversity". Projekt je prvotno planiran u sklopu aktivnosti sajma Hercegovački plodovi Mediterana 2020., ali je zbog pandemije COVID-19 prolongiran, te se nadamo kako će se isti realizirati kroz sajam HPM 2021. 

"EUnity in diversity" uključuje 11 malih općina iz 6 zemalja: -članovi mreže "I care for Europe" (osnovana 2013.): Čapljina (BiH), Rab, Rakovica (Hrvatska), Aquileia, Recanati, Tarcento (Italija), Piran (Slovenija), Bač (Srbija), Općina Bar (Crna Gora) i Grad Metković (Hrvatska) uključeni u projekt i aktivnosti Mreže, Javna ustanova "Radimlja" u ime Općine Stolac) i Adriatic GreeNet-a kao tehničkog koordinatora mrežnih aktivnosti. 

Opširnije...

15.09.2020. godine je u Gradskoj upravi grada Čapljina održan radni sastanak partnera na projektu „Ćiro - put svjetske baštine“ - REDAH, grada Čapljina, općina Ravno i Stolac, te turističke agencije Kula Turist iz Počitelja. Teme sastanka su bile vezane za redovno provođenje aktivnosti, kao i plan za naredni period, te tekuća administrativna pitanja.

Ovim projektom, čija je ukupna vrijednost veća od 738.000 KM, a koji Europska unija sufinancira sa više od 590,000 KM bespovratnih sredstava, južna Hercegovina dobija nove sadržaje kulturalnog i turizma na otvorenom, promociju i povećanje atraktivnosti turističke ponude.

Cilj projekta je unaprijediti lanac vrijednosti u turizmu i kreirati atraktivnu stazu koja će zadržati turiste i ponuditi im pravu sliku prekrasne i autohtone južne Hercegovine.

Opširnije...

Uvažavajući sve preporuke civilnog stožera u borbi protiv pandemije, JU Radimlja odlučila je upravo danas svim posjetiteljima i turistima otvoriti vrata prvog turističkog informativnog centra u općini Stolac. Ovaj lijep i reprezentativan prostor nalazi se na centru grada (Banovinska br. 3.) i biti će otvoren svaki radni dan, navode iz Općine Stolac.

Prostor je opremljen u suradnji s općinom Stolac i Ministarstvom trgovine i turizma HNŽ kroz projekt “Otkrivanje tajne Boljuni”. Iz JU Radimlje napominju da je turistički info centar bitan za svaku zajednicu, centar iz kojeg se šire sve dobre informacije o smještaju, sadržajima, kulturnim manifestacijama.

Opširnije...

U tijeku su pripreme za prvi srednjovjekovni sajam u Bosni i Hercegovini, Stolačka tarča, koji se već 4. godinu zaredom održava na starom gradu Vidoški u Stocu. Dosadašnjih godina Stolačka tarča privukla je veliki broj domaćih i inozemnih gostiju. Očekivanja su domaćina da će ove godine ta brojka biti i veća. Posebna zainteresiranost ove godine vlada za nastupe mađarske i slovačke skupine koji će izvesti svoje nastupe. Početak programa rezerviran je za mađarski ansambl Holloenek hungarica u 17:00 h u petak, 18.5. Posjetitelji će moći upoznati sve viteške skupine kroz njihove nastupe, a posebno će se predstaviti slovačka povijesna postrojba Ursus.

Opširnije