HPD Mosor u posjeti Radimlji i Stocu

Članovi Hrvatskog planinarskog društva Mosor iz Splita organizirali su u nedjelju, 29. siječnja 2023. jednodnevni izlet u Stolac.

HPD “Mosor” je najdugovječnija i najveća zajednica planinara, speleologa, alpinista, sportskih penjača u Dalmaciji.
Nekolika dana ranije, vodič i organizator izleta Damir, posjetio je JU Radimlja, te u dogovoru sa djelatnicima, osmislio i pješice prešao cjelovitu rutu.

U nedjelju, članovi HPD Mosor najprije su posjetili nekropolu stećaka Radimlja, odmorili malo, te se pješice uputili prema Ošanjićima, gdje su su se zaustavili kod srednjovjekovne pravoslavne crkve sv. Petra i Pavla, te su posjetili Daorson.

Ostatak dana proveli su šetajući po Stocu, upoznavajući se sa Starim gradom Vidoškim, mostovima i mlinicama u Stocu, prirodnim vodopadom Provalije i Begovinom.

Stolac je poznat po mostovima preko rijeke Bregave, male rječice sa čak 15 mostova, a 16 se radi ove godine. Krenemo mi tako do prvog mosta, pa drugog, trećeg i četvrtog. Meni najdraži bili su onaj iz inata i Sarin most. Tako korak po korak uz zalazak sunca koje pomalo nestaje iza brda krećemo put busa. Zadovoljna napunila baterije.
Volim BiH, lipa je i puna povijesne lipote. Sigurno ću se vratiti. Puno toga je još neotkriveno.” podijelila je sa nama Angela, koju je Stolac očarao.

KONTAKT
Adresa:
Radimlja bb,
88360 Stolac
Bosna i Hercegovina

tel: +387/ 036/819-043
mail: info@radimlja.ba
Korisni linkovi:
Općina Stolac
JU Radimlja
|
Sva prava pridržana 2022.
|
Powered by ITO
arrow-up