Obavijest o pokretanju Studentske lige UNWTO-a za Bosnu i Hercegovinu u sklopu BRIDGE projekta

Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP u BiH), u suradnji sa Svjetskom turističkom organizacijom Ujedinjenih nacija (UNWTO), u okviru projekta BRIDGE, financijski podržanog od strane Talijanske agencije za razvojnu suradnju (AICS), koji se provodi u partnerstvu s Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalnim ministarstvom okoliša i turizma i Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske, s ponosom najavljuje pokretanje Studentske lige UNWTO-a za Bosnu i Hercegovinu.

Ovo inovativno natjecanje pruža uzbudljivu platformu za učenike/učenice srednjih škola turističkih usmjerenja i studente/studentice dodiplomskih studija turizma, za predstavljanje održivih rješenja za goruće izazove turističkog sektora.

Natjecanje je otvoreno za učenike/učenice srednjih škola turističkih usmjerenja od 14 do 18 godina i studente/studentice dodiplomskih studija turizma od 19 do 25 godina. Svaki tim se mora sastojati od pet učenika/učenica ili studenata/studentica, koji predstavljaju jednu školu, ustanovu ili sveučilište. Sudionici se mogu prijaviti online putem ove poveznice počevši od ponedjeljka, 27.3.2023., s krajnjim rokom do nedjelje - 16.4. 2023. godine.

Nakon registracije, izazov će biti objavljen na platformi Studentske lige UNWTO-a, a timovi će imati šest tjedana da predaju svoja rješenja na engleskom jeziku.

Kao podršku natjecateljima, platforma će omogućiti online sesije koje će ponuditi objašnjenja i znanje vrhunskih međunarodnih i lokalnih stručnjaka na temu izazova. Međunarodni žiri ocijenit će i bodovati rješenja, a rezultat će biti objavljen na platformi Studentske lige UNWTO-a. Četiri najbolja tima iz svake kategorije plasirat će se na finalno natjecanje (Final4) u Bosni i Hercegovini, koje će se održati u 6. mjesecu 2023. godine.

Pobjednički tim iz svake kategorije zatim će napredovati do međunarodnog finala, kako bi predstavio svoje rješenje i natjecao se s timovima iz drugih zemalja. Natjecanje ima za cilj osnažiti i motivirati mlade ljude da u stvarnom vremenu steknu iskustvo u stvaranju i predstavljanju održivih rješenja za izazove turističkog sektora. Također će im omogućiti da svoja rješenja predstave drugim kolegama, razmijene svoje inovativne ideje, uče jedni od drugih i uspostave suradnju kao budući profesionalci u sektoru turizma.

Ovogodišnji izazov je "Off the Beaten Track", a tema je Turizam u službi ruralnog razvoja. Natjecanje će premostiti jaz između obrazovanja i osposobljavanja studenata/studentica, učenika/učenica i realnosti turističkog sektora, pružajući studentima/studenticama i učenicima/učenicama vrijedan uvid u mogućnosti zapošljavanja koje su im dostupne. Štoviše, natjecanje ima za cilj proizvesti visoko kvalificirane stručnjake koji su sposobni prilagoditi se svakoj situaciji koja se može pojaviti.

Studentska liga UNWTO-a za Bosnu i Hercegovinu pruža inovativno okruženje za mlade ljude, kako bi pokazali svoju kreativnost i znanje u oblasti rješenja za održivi turizam.

Molimo vas da i vi proširite vijest o ovom takmičenju putem vama dostupnih kanala, kako bismo osigurali prijave relevantnih institucija iz cijele Bosne i Hercegovine i tako učinili još jedan korak u unapređenju i promociji turizma u Bosni i Hercegovini.

Za sva dodatna pitanja na raspolaganju su: Maja Vican, maja.vican@undp.org i Velibor Sudar, velibor.sudar@undp.org.

KONTAKT
Adresa:
Radimlja bb,
88360 Stolac
Bosna i Hercegovina

tel: +387/ 036/819-043
mail: info@radimlja.ba
Korisni linkovi:
Općina Stolac
JU Radimlja
|
Sva prava pridržana 2022.
|
Powered by ITO
arrow-up