Općina Stolac nositelj europskog projekta „Od lokalnih identiteta do europskog identiteta“

Od 28. travnja do 1. svibnja u Stocu i Čapljini boravi 180 predstavnika lokalnih zajednica iz Italije, Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH. Cilj je da se kroz druženje i raznovrstan program, seminare, radionice, prezentira bogata kulturna baština općine Stolac i općine Čapljina. Sve ovo odvija se u sklopu europskog projekta „From local identities to European identity“ - „Od lokalnih identiteta do europskog identiteta“. Ovime Općine Stolac kao član Mrežu malih europskih kulturnih gradova pod nazivom „I Care for…Europe“ aktivno sudjeluje u povezivanju i suradnji s drugim malim gradovima i zajednicama sličnih karakteristika u Europi.

Projekt uključuje male lokalne zajednice - Općina Aquileia, Grad Tarcento i Općina Recanati (Italija), Općina Bač (Srbija), Općina Stolac i Općina Čapljina (Bosna i Hercegovina), Općina Piran (Slovenija), Općina Rakovica (Hrvatska) koje su sačuvale svoju kulturnu i prirodnu baštinu, već proglašenu UNESCO-ovom Svjetskom baštinom ili je pod pažnjom UNESCO-a, a imaju baštinu europskog značaja u smislu povijesnih, društvenih i prirodnih vrijednosti.

Ove općine su sačuvale tradicije i običaje koji pridonose multikulturalnom bogatstvu - osebujnoj karakteristici Europe, i ujedno ova područja predstavljaju kolijevku naše zajedničke europske kulture i povijesti.

Ovakvi aktivni susreti ne samo da promiču suradnju, umrežavanje i promicanje sveopćih vrijednosti, nego su važne i za poticanje sposobnosti lokalnih zajednica da djeluju kao čuvari i inkubatori u praksi održivog razvoja - istaknuo je načelnik Bošković.

 

KONTAKT
Adresa:
Radimlja bb,
88360 Stolac
Bosna i Hercegovina

tel: +387/ 036/819-043
mail: info@radimlja.ba
Korisni linkovi:
Općina Stolac
JU Radimlja
|
Sva prava pridržana 2022.
|
Powered by ITO
arrow-up