Sajam ''Hercegovački plodovi Mediterana''

Dugogodišnja ideja o nastavku poticanja sadnje mediteranskih kultura započetih 1840.godine, ostvarila se 2008.godine kroz manifestaciju ''Hercegovački plodovi Mediterana''.

Dakle, tek 2008. godine stvoreni su uvjeti za održavanje, po mnogim posjetiteljima uspješne manifestacije, uz veliku podršku Načelnika općine Stolac, i šire društveno političke zajednice. Kroz ocjenu relevantnih faktora i običnog puka, uz objektivnu skromnost, postigli smo zapaženi uspjeh ako je zahvaljujući nama zasađeno desetine hektara  novih kultura smokve, šipka i masline i ako su potencijalni proizvođači i prerađivači kroz stručne radionice stekli znanja potrebna za buduće aktivnosti po ovome pitanju. Uz svo poštovanje organizatora drugih sličnih manifestacija u državi, naš je prventveni cilj rad na terenu Hercegovine, neposredno sa proizvođačima pa smo zbog toga i specifična Udruga koja će, informirani smo kroz informacije sa terena, uz pomoć nadležnih institucija postati respektabilni faktoru u oblasti proizvodnje mediteranski i submediteranski kultura u našoj državi.

Ne raspolažemo podatcima o količini i vrijednosti uvezenih plodova i prerađevina predmetnog voća i koliki je devizni odljev sredstava iz zemlje, no, sigurni smo da ćemo našim aktivnostima nastojati da od uvoznika postanemo izvoznik jer tek bi tada naša udruga opravdala svoje postojanje. Nastojimo stvoriti brend soka divljeg šipka, maslinovog ulja, suhe smokve, ljekovitog i aromatičnog bilja (smilje).

Ovaj program je okvir i vodilja ka budućem radu ranije izrečenog i zacrtanog cilja.

KONTAKT
Adresa:
Radimlja bb,
88360 Stolac
Bosna i Hercegovina

tel: +387/ 036/819-043
mail: info@radimlja.ba
Korisni linkovi:
Općina Stolac
JU Radimlja
|
Sva prava pridržana 2022.
|
Powered by ITO
arrow-up