Theme medieval, HERAG

Projekt „TEMATSKE RUTE SREDNJOVJEKOVNE HERCEGOVE ZEMLJE - TEMA SREDNJI VIJEK“  je prekogranični program Bosna i Hercegovina - Crna Gora u okviru EU instrumenta pred-pristupne pomoći IPA. Implementacija projekta je krenula u prosincu 2015.g. i trajala je 24 mjeseca.

Nositelj projekta je Javna ustanova Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke (HERAG) a partneri na projektu iz Bosne i Hercegovine su Turistička zajednica Županije Zapadnohercegovačke (TZŽZH), Općina Ljubuški i Javna ustanova za razvoj turizma i zaštitu kulturno-povijesnog i prirodnog nasljeđa „Radimlja“ Stolac. Projektni partneri iz Crne Gore su Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MRT) i NVO Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma (CSTI) iz Podgorice.

Cilj projekta je bio potaknuti duštveno-gospodarski razvoj i unaprijediti prekograničnu suradnju u graničnoj oblasti između Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Provedbom planiranih aktivnosti uspostavio se novi prekogranični turistički proizvod zasnovan na povijesnoj i kulturnoj baštini regije, kao i na kvalitetnim domaćim proizvodima i uslugama.

Projekt je realiziran kroz brojne aktivnosti, kao što su: prikupljanje materijalnog i nematerijalnog povijesnog i  kulturnog naslijeđa u vezi sa Starom Hercegovinom i herceg Stjepanom Vukčićem Kosačom; razvoj kriterija za standardizaciju turističkih usluga; realizacija programa obuka u cilju jačanja kapaciteta nositelja aktivnosti u regiji; realizacija studijskih putovanja između Bosne i Hercegovine i Crne Gore; izrada i distribucija promotivnog materijala (vodič, mapa itd.); izrada i opremanje tematskih pješačkih staza informativnim tablama.

KONTAKT
Adresa:
Radimlja bb,
88360 Stolac
Bosna i Hercegovina

tel: +387/ 036/819-043
mail: info@radimlja.ba
Korisni linkovi:
Općina Stolac
JU Radimlja
|
Sva prava pridržana 2022.
|
Powered by ITO
arrow-up